Om oss

Föreningen Inventum (org.nr. 802450-9658) verkar för att främja ungas organisering och skapa kvalitativa aktiviteter som t.ex. olika temaläger, kurser och utbildningar/mentors-program. Vi vill ge intresserade ungdomar möjligheten att åka på läger för att träffa andra likasinnade ungdomar och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar i en professionell miljö där de kan känna sig trygga.

Inventums läger Filmkollo och Voice Camp arrangeras i samarbete med Sensus och iFocus Studios AB. Inventum har som målsättning att bedriva en verksamhet med hög kvalitet där ledorden är Ansvar, Delaktighet & Respekt. Förutom lägren driver och Inventum diverse projekt.

Hollywood i fokus är en kort dokumentärfilm som handlar om den långa och spännande vägen som en västsvensk film fått gå från idé till visning i USA och Att kunna se är en kort dokumentärfilm om en ung kvinna från Sverige som reser till Bosnien, där hon lär sig om landets svåra historia från andra världskriget fram till idag. Nej tack! är ett ungdomsprojekt där vi använder oss av film som verktyg för att skapa diskussioner kring alkohol, normer och attityder. Något att berätta är ett kortfilmsprojekt där vi vill skapa diskussioner kring hbtq-frågor och normkritik för att öka förståelsen och respekten för våra olikheter. Pianotrappan är en kortfilm som handlar om ungdomar och stress.

Föreningens ordförande är Jenny L. Wallin, 073-039 85 23, jenny@inventum.se.